Daphne Tona

Klodiana-Daphne Tona is een Postdoc bij Curium evenals docent in de sectie Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden.

Daphnes eerdere onderzoek richtte zich op neurale mechanismen van angst en de effecten van neuromodulator noradrenaline op cognitie, opwinding en emoties. Ze hanteerde hierin een interdisciplinaire aanpak waarbij invalshoeken vanuit de cognitieve en klinische neurowetenschappen werden gecombineerd evenals verschillende methodes zoals farmacologie, psychofysiologie en 7T MRI met ultrahoge resolutie.

Nu is ze van plan om deze kennis te gebruiken om een betere toekomst voor de jonge generatie te creëren. Ze werkt samen met een interdisciplinair team van clinici en onderzoekers uit verschillende klinische en academische centra die gericht zijn op het verbeteren van vroege detectie van psychische aandoeningen, het verbeteren van behandelingen en het vergroten van de weerbaarheid bij een jonge populatie. Daartoe worden alle factoren die van invloed zijn op het psychisch welbevinden en de groei van jongeren in ogenschouw genomen: neurobiologie, hersenen, hormonen, maar ook het gezin, de sociale context en andere factoren die de jongere belangrijk acht.

 

Contact informatie

Naam:
Daphne Tona
Emailadres:
k.tona@curium.nl
Social: