Laura Nooteboom

Laura Nooteboom is werkzaam als senior onderzoeker bij Curium-LUMC en houdt zich binnen Curium-LUMC voornamelijk bezig met diverse (kwalitatieve) onderzoeksprojecten.

Momenteel rondt Laura haar promotieonderzoek af naar integrale jeugdhulp en wat professionals nodig hebben om dit te realiseren. Integraal werken gaat over het benaderen van de problematiek en krachten van gezinnen met een brede blik, en in samenwerking met het gezin en andere hulpverleners. In de praktijk blijkt dit moeilijker dan gedacht, en er is nog weinig zicht op wat hierin voor professionals werkzame en belemmerende factoren zijn.

Ze is daarnaast nauw betrokken bij diverse projecten naar integraal werken, onder andere vanuit de Academische Werkplaatsen (AW) SAMEN en AW Risicojeugd. Praktijk, beleid, wetenschap, onderwijs, ouders en jongeren werken in AW’s samen om zorg en begeleiding voor jeugd te verbeteren. Naast haar onderzoekswerkzaamheden is Laura psycholoog binnen de zorglijn Consultatieve- en Liaisonpsychatrie van Curium-LUMC. 

Contact informatie

Naam:
Laura Nooteboom
Emailadres:
l.a.nooteboom@curium.nl
Social: