Nynke Koning

Nynke Koning combineert de opleiding tot huisarts met een promotieonderzoek naar de identificatie van psychische problemen bij kinderen in de eerste lijn. In haar onderzoek, het Pippi-project, gaat zij na of een geïntegreerde eerstelijns gezondheidszorg waarbij relevante informatie van de jeugdarts en huisarts over het kind samengevoegd wordt, de identificatie van psychische problemen bij kinderen kan verbeteren. Zij voert haar promotieonderzoek uit in samenwerking met onder andere de afdeling Huisartsgeneeskunde van het LUMC, de GGD Hollands Midden en de afdeling Kind- en Jeugdpsychiatrie.

Psychische problemen bij kinderen zijn relatief veelvoorkomend. Vroege signalering van deze problemen is de eerste, belangrijke stap om ervoor te zorgen dat vroegtijdige behandeling kan worden gestart om zo het risico op latere problemen te verkleinen.

Het combineren van het huisartsen vak met het doen van onderzoek geeft Nynke de mogelijkheid om haar ervaringen uit de praktijk mee te nemen in haar onderzoek en andersom. Vroegsignalering en preventie staan hierbij centraal, maar ook het gebruik van nieuwe technieken zoals machine learning wordt onderzocht. 

Lees meer over het Pippi-project.

Contact informatie

Naam:
Nynke Koning
Emailadres:
N.R.Koning@lumc.nl